Märkning på metaller

Märkmaskiner för permanent märkning på metall

Märkmaskiner för spårbarhet i produktion. Märkning av klartext, serienummer, logotyper, datamatrix, datum m.m.
Handhållna märkmaskiner för märkning av stora eller tunga detaljer.
Stationära bänkmaskiner för märkning av skyltar eller mindre detaljer, roterande axel finns som tillbehör för märkning på runda detaljer.
Inbyggnadsmaskiner för montering i robotceller och produktionslinjer, automatisk avkänning av detalj och z-axel finns som tillbehör.

Lasermärkare

Lasermärkning är en kontaktfri, snabb och tyst märkmetod. Kan både gravera i metall eller endast ge en färgskiftning.
Lasern märker mer dekorativt än andra metoder.
Används för märkning av stora volymer på kort tid eller då inprägling i materialet inte kan accepteras. Passar för märkning på både behandlad och obehandlad metall och plaster.

Laser i104 L-G
INBYGGNADSLASER
Stationär lasermärkare
STATIONÄR LASER

Nålprägling

Nålprägling är en vanlig typ av industriell märkning. Ett elektromagnetiskt eller luftdrivet märkhuvud slår punkter i tät följd med en hårdmetallnål och bildar på så vis märktexten. Bokstäver, siffror, logotyper, matriskoder och specialtecken formas därigenom på detaljen.
Våra märkmaskiner från SIC Marking finns i hög- och lågvolymsutförande.

SIC E-MARK
HANDHÅLLNAMASKINER
INBYGGNADSMASKINER
STATIONÄRA MASKINER

Ritsning

Ritsning är en tyst och snabb märkmetod. En märknål i hårdmetall eller diamant trycks ned i materialet och förflyttas i ett koordinatfönster med steg- eller servomotorer. Resultatet är en vacker och beständig märkning. Universiell märkmaskin för olika arbetsområden och prestanda för att möta era krav på resultat.

RITSMASKINER

Konventionell märkning

Stansning och rullprägling är mycket snabba märk-metoder men saknar de elektroniskt styrda maskinernas lätta textredigering. Löpnummerverk och lätt bytbara typhållare och stansar underlätttar.
Vi levererar allt från enkel stämpling till automatiska slagcylindrar och rullprägling samt inbyggnadsenheter för robotceller eller linje.

Märkpennor

Märkpennor för märkning på alla ytor t.ex. rostig, oljig och våt metall.
Lackpennor, pennor med oljebaserad färg och fettkritor.

Märkpenna Texpen och Dalo