lasermärkning stationär

lasermärkning stationär

Lasermärkning 

Laserstrålen som genererats i en laserkälla förstärks och riktas mot objektet med hjälp av speglar. Energin i laserstrålen förändrar materialet i brännpunkten och kan även hetta upp det till förångning. Därigenom uppstår ett färgomslag eller en gravering. Fiberlasertekniken, som är en Ytterbium diodpulsad laser, är den senaste tekniska utvecklingen för lasermärkrutrustningar. Den är högeffektiv, robust, enkel att ta i drift och helt utan underhållskostnader. Tekniken är avsedd för märkning på arbetsstycken eller skyltar och etiketter och rekommenderas för högvolymproduktion där hastighet och exakthet är avgörande.

LASERHUVUDET ÄR KÄRNAN Tekniken är densamma i alla våra arbetsstationer men de har olika effekt och arbetsområde. Laserboxen kan implementeras i robotceller men är framförallt en universell och lätt tillgänglig arbetsplats i den konventionella verkstaden, laboratoriet, mätrummet etc. Både SIC L-Box och XL-Box kan utrustas allt efter behov.

SIC Markings L-Box och XL Box  har konstruerats med energetisk rörelse i industriella miljöer i åtanke. Den är utrustad med en högdriven, pulserad våg ytterbiumdoped fiberlaser som är lätt att använda, även för användare med minimal träning i laserteknik.

Den robusta och 100% solida stålkonstruktionen är en smart kontrast till sin kompakta och iögonfallande snygga design. Öppningsluckan är i en stålkonstruktion som öppnar på alla tre sidor och handtaget har ergonomiskt utformats för att maximera användarkomfort och minimera trötthet.

Den klassificerade säkerhetsskyddet i klass 1 har en integrerad säkerhetsslinga som automatiskt avslutar lasern när dörren öppnas.