Om oss

Nischade produkter är vår standard
Vår affärsidé formulerades redan när företaget startade, och har inte ändrats sedan dess. Att erbjuda nischade maskiner och verktyg ger oss mer tid och engagemang än om vi vore inriktade på konventionella standardmaskiner.

Alltid precision och kvalitet – det blir bäst så
Vi representerar endast tillverkare med bevisad exceptionell kompetens inom sina respektive teknikområden. Glädjen är vår, nyttan är våra kunders, oavsett om vi pratar om de stora biltillverkarna, legoverkstäderna eller maskinbyggarna.

Långsiktighet ger lönsamhet
våra kunders reaktioner och lojalitet bekräftat styrkan i vårt sätt att arbeta. På Dankab arbetar vi långsiktigt i alla relationer, både med leverantörer och kunder. Det är inte bara den lönsammaste metoden – det är också den trevligaste.

HISTORIA

1984 Grundas av Ronald Dank.

2001 övertogs företaget av Johan Rydström och Fredrik Mellander.

2002 flyttar företaget från Täby till Lidingö.

2014 Lämnar Fredrik Mellander företaget och Jürgen Engelbrecht går in som ny delägare.

2015 flyttar företaget från Lidingö till Täby.

2017 Lämnar Johan Rydström och nya delägare blir Paul Roos och Henrik Bohlin tillsammans med tidigare ägare Jürgen Engelbrecht.

Vi är stolta att kunna arbeta med några av de allra största aktörerna i branschen. De vet att de alltid kan lita på att Dankab levererar den kvalitet som förväntas på den här nivån.

Volvo_logo
SAAB_logo
Scania_logo
GKN_svg
Husqvarna_AB_logo_svg