Lasermärkning | Tekniker

Vad är lasermärkning?

Lasermärkning är en avancerad teknik som används för att skapa permanenta och högkvalitativa märkningar på olika material och produkter. Det innebär att använda en kraftfull laserstråle för att skapa text, serienummer, logotyper, streckkoder och andra grafiska element på ytan av ett objekt. Lasermärkning skiljer sig från traditionella märkningsmetoder genom sin icke-kontaktbaserade natur och förmågan att skapa precisionsmärkningar med hög hastighet och noggrannhet. 

Användingsområden

Lasermärkning används för att märka detaljer på olika objekt inom en mängd olika industrier. Det kan omfatta märkning av serienummer och produktidentifikation för spårbarhet och logistikändamål, märkning av logotyper och märkesinformation för varumärkesidentifiering och marknadsföring, samt märkning av tekniska specifikationer och varningssymboler för överensstämmelse med säkerhetsstandarder. 

Varför man märker detaljer beror på flera faktorer. Spårbarhet är en viktig anledning för att möjliggöra produktspårning genom hela leveranskedjan och underlätta garanti- och serviceprocesser. Märkning av varumärkesinformation hjälper till att skapa igenkänning och differentiering på marknaden. Dessutom kan märkning av tekniska specifikationer och varningssymboler säkerställa efterlevnad av regler och standarder och därigenom öka säkerheten och kvaliteten på produkterna. 

Maskiner för lasermärkning

För lasermärkning används olika typer av märkmaskiner, beroende på applikationen och kraven på detaljerna. Vanliga märkmaskiner inkluderar fiberlasermarkörer, CO2-lasermarkörer och UV-lasermarkörer. Fiberlasermarkörer är vanligtvis idealiska för märkning på metaller och vissa plastmaterial, medan CO2-lasermarkörer lämpar sig bättre för märkning på organiska material såsom trä, papper och tyg. UV-lasermarkörer används ofta för märkning av känsliga material, som plast eller glas, eftersom de genererar mindre värme och minskar risken för skador. 

Material

En av fördelarna med lasermärkning är dess förmåga att märka olika material. Lasrar kan användas för att märka metaller som rostfritt stål, aluminium och mässing, samt plastmaterial som akryl, PVC och ABS. Dessutom kan lasermärkning appliceras på glas, keramik och även organiska material som trä och läder. Detta breda spektrum av materialmöjligheter gör lasermärkning mångsidig och användbar inom en rad olika industrier och tillämpningar. 

Våran leverantör

SIC Marking är en framstående leverantör inom nålprägling och erbjuder högkvalitativa märkningssystem och lösningar för industriella applikationer. Med en stark närvaro på den svenska marknaden har SIC Marking etablerat sig som en pålitlig partner inom industriell märkning. Företagets produkter erbjuder enastående precision, hållbarhet och mångsidighet för märkning av olika material, särskilt metaller som rostfritt stål, aluminium och mässing. SIC Marking lägger stor vikt vid

Se vårat lasermärkningsmaskiner

Vi har bara produkter av högsta kvalitet.

Varukorg