Uppspänning | Tekniker

Generellt om uppspänning

Uppspänning är viktigt av många anledningar. När du bearbetar en detalj vill du minimera felmarginaler så gott det går. Genom korrekt uppspänning och användning av nollpunktsystemet så får du möjligheten att spara både material, tid och pengar när du bearbetar detaljer. Nedan sedan kan du läsa mer om uppspänning och nollpunktsystem samt se produkterna vi kan erbjuda för att hjälpa din produktion.

Uppspänning

HWR har sedan 1989 utvecklats från ett designkontor till en innovativ tillverkare av spännutrustning.

HWR Spanntechnik GmbH är specialist inom fastspänning av deformationskänsliga arbetsstycken och balansering, koncentrisk fastspänning av komponenter i alla former. Vi fokuserar på era uppspänningsproblem och kan med våra 30 års erfarenhet tillgodose era krav på uppspänning. HWR´s Innovativa styrka uppfyller absolut precision. Resultatet: optimala uppspänningar som tillförlitligt uppfyller de ökande kraven vid svarvning och fräsning. Förlita dig på effektiva och kostnadseffektiva lösningar för optimala resultat i din tillverkning.

Bild: Spännelement

Nollpunktsystem

Vad är nollpunktsystem?

 Nollpunktsystem har  två funktioner. Den används för fastspänning och för positionering. Nollpunktsspännsystem bygger på spännmoduler som är integrerade antingen i maskinbordet eller i snabbspännande plattor. När dessa moduler har justerats och fixerats på plats har maskinens referenspunkt definierats. Modulerna används sedan för att klämma fast klämelement eller arbetsstycken direkt med en eller flera dragtappar.

Varför är det bra?

En stor fördel med nollpunktsystem är att de är otroligt flexibla eftersom spännsystemet fungerar oberoende av systemet och den externa uppsättningen har en positiv effekt på produktiviteten eftersom det inte tar upp någon produktionstid. Avgörande fördelar inkluderar:

  • reproducerbarhet
  • tidsbesparing
  • positionering som är exakt ner till µm
  • kostnadsbesparingar

Se vårat utbud

Vi har bara produkter av högsta kvalitet.

Varukorg