Om oss

Dankab Verktygsmaskiner AB

Nischade produkter är vår standard
Vår affärsidé formulerades redan när företaget startade, och har inte ändrats sedan dess. Att erbjuda nischade verktygsmaskiner och verktyg ger oss mer tid och engagemang än om vi vore inriktade på konventionella standardmaskiner.

Alltid precision och kvalitet – det blir bäst så
Vi representerar endast tillverkare med bevisad exceptionell kompetens inom sina respektive teknikområden. Glädjen är vår, nyttan är våra kunders, oavsett om vi pratar om de stora biltillverkarna, legoverkstäderna eller maskinbyggarna.

Långsiktighet ger lönsamhet
Våra kunders reaktioner och lojalitet bekräftat styrkan i vårt sätt att arbeta. På Dankab arbetar vi långsiktigt i alla relationer, både med leverantörer och kunder. Det är inte bara den lönsammaste metoden – det är också den trevligaste.

Dankab historia

  • 1984: Grundas av Ronald Dank.
  • 2001: övertogs företaget av Johan Rydström och Fredrik Mellander.
  • 2002: flyttar företaget från Täby till Lidingö
  • 2014: Lämnar Fredrik Mellander företaget och Jürgen Engelbrecht går in som ny delägare.
  • 2015: flyttar företaget från Lidingö till Täby.
  • 2017: Lämnar Johan Rydström och nya delägare blir Paul Roos och Henrik Bohlin tillsammans med tidigare ägare Jürgen Engelbrecht.

Våra samarbetspartners

Vi är stolta att kunna arbeta med några av de allra största aktörerna i branschen. De vet att de alltid kan lita på att Dankab levererar den kvalitet som förväntas på den här nivån.

Våra leverantörer

För att kunna leverera den kvalitet som vi kräver av oss själva så är vi väldigt noga med vilka leverantörer vi väljer att jobba med. Vi lägger högsta vikt vid kompetens, driftsäkerhet och precision och vi har ett nära personligt samarbete med alla våra leverantörer.   

Se vårat utbud

Dankab verktygsmaskiner förser svensk verkstadsindustri med  tillverkningsutrustning det har vi gjort sedan 1984.

Varukorg