Nyheter

DANKAB SATSAR PÅ 3D PRINTER

Nu kommer additiv produktion på bred front och Dankab Verktygsmaskiner lanserar InssTek på den svenska marknaden.

Fördelarna med 3D-Printing är många och framtiden ser mycket ljus ut. Metoden förenklar tillverkningsprocesser och reducerar ledtider till ett minimum. Dessutom minskas transportbehov och lagerhållning kraftigt. Problemet har hittills varit att man inte kunnat producera med tillräckligt hög yt- och materialkvalitet men dessa problem undanröjer InssTek med DMT®.

InssTek som etablerades 2001 och är en framgångsrik koreansk maskintillverkare med egenutvecklad avancerad teknik DMT®. DMT® som står för Direct Metal Tooling. DMT® tekniken har också klassificerats av ASTM  (American Society for Testing and Materials) – vilket är en amerikansk metallstandardiseringsorganisation.

Metoden hjälper användaren att med hög hastighet tillverka produkter med hög materialtäthet och komplexa geometrier. InssTek kan arbeta med upp till tre olika metallpulver samtidigt i samma produkt, vilket de är ganska ensamma om. Dessutom använder maskinerna från InssTek normala kommersiella metalpulver. Stål, koppar, titan, mm från vanliga kommersiella leverantörer ger mellan tre och fem gånger lägre kostnad för materialet än vad andra additiva procedurer kräver.

Med InssTek görs reparationer av exempelvis gjutformar utan tillgång till original CAD/CAM filer.

InssTek har flera standardmaskiner av olika storlekar på programmet men man tillverkar även en del specialmaskiner. För närvarande bygger InssTek en sexaxlig maskin med 4000x1000x1000 mm arbetsområde till två olika kunder.

ELMIA Verktygsmaskiner i Dankabs monter B 03:36  visas den smidiga InssTek MX-mini med arbetsområde 200x200x200 mm.

NAJtech och Dankab tecknar avtal om samarbete

NAJtech AB och Dankab Verktygsmaskiner AB har tecknat avtal om samarbete gällande hantering av service och reservdelar för de maskiner som representeras av NAJtech AB på den svenska marknaden.

Syftet är att erbjuda NAJtechs kunder snabb och säker leverans av serviceinsatser, verktyg, reservdelar och tillbehör.

– Eftersom NAJtech och Dankab inte har några konkurrerande produkter passar samarbetet utmärkt, säger Jan Wedar, CEO för NAJtech AB. Dankabs etablerade organisation kommer att sköta logistiken av vår eftermarknad.  Våra leverantörer är belåtna med organisationen och ser stora fördelar med den kontinuitet som arrangemanget erbjuder.

– Ja, våra företag passar bra ihop och sedan vi nyligen förstärkte serviceorganisation med Anette Lindh-Kollberg har serviceorganisationen i båda företagen fått ett lyft, säger Jürgen Engelbrecht. Anette har mångårig vana och dessutom lång erfarenhet av NAJtechs leverantörer. Det gör att vi upprätthåller såväl kontinuitet som kvalitet i vårt arbete, vilket är en förutsättning för stabil kundnöjdhet och bibehållen servicegrad, avslutar Jürgen.

För mer information kontakta:

NAJtech AB                                                                 Dankab Verktygsmaskiner AB

info@najtech.se                                                                info@dankab.se

www.najtech.se                                                                 www.dankab.se